Mrs. Bozon

Másfél év és harminc leszek. Ha addig nem csinálom meg magamból a lehető legjobb csajt, buktam egy életre. Könnyű testet akarok, utcán ugrálós, lépcsőn felszaladós, órákig menetelőset. Ehhez képest persze napi nyolc órát ülök.

FitFight

Együtt hízunk, gebedünk
Sportos életmódügyi páros blog. Verejtékes küzdelem a kor és a zsír ellen az izomszövet bűvöletében. Egész éves vetélkedő, rideg célokkal és szabályokkal. Fogyozó nő és súlyzózó férfi.

Linkblog

Mr. Bozon

32 éves ülőfoglalkozású vagyok. Lassan elrág a programozott sejthalál, de szeretnék minél magasabbról indulni neki a sírba vezető lejtőnek. Ha úgyis fel kell fordulni, tegyük minél később és egészségesebben.

Friss topikok

Hat nap után már okoskodom

2010.01.06. 22:43 | Mrs. Bozon | 1 komment

Címkék: fogyás okoskodás

Reggeli súly: 58,9 kg

Nem lesz ez mindig így. Mármint nem fogok már sokáig napi fél kilót fogyni. Ha a hipotézisem (vagy elvárásom) helyes, akkor körülbelül 58 kilóig olvad le rólam simán a felesleg, aztán kezdődik a kínszenvedés.

Az emberi szervezet folyamatosan egy egyensúly körüli állapottal igyekszik biztosítani a gördülékeny működést. Ez igaz a test résztevékenységeire, azaz esetemben a testsúly szabályozására is. A pszichológusok szerint mindenkinek van egy stabilizációs pontja, vagyis egy olyan testsúlyértéke, amit a szervezet jellemzően igyekszik megtartani. A stabilizációs pontunkat persze nem egy életre kapjuk, a zabálással és a tespedéssel felfelé, a fitnesz léttel pedig lefelé toljuk, de a folyamat szakaszos.



 

Én gyakorlatilag júniustól novemberig csodásan egyensúlyoztam 58 kiló körül, és a meghülyülésem első hónapjában az életmódváltás nem okozott látványos változást. Aztán megadta magát a testem, a stabilizációs pontom megbillent, hízni kezdtem. Annyi idő viszont még nem telt el, hogy az új, magasabb érték fixálódjon, így most még könnyű lesz visszaszerezni a nyári súlyom. A szívás utána jön. Több hetes kínlódás mérhető eredmények nélkül. Két-három hét kilónként. Vagy akár több.

De simán lehet, hogy a hipotézisem egy baromság.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitfight.blog.hu/api/trackback/id/tr661652927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glüon 2010.01.07. 22:10:14

nem szabad feladni. egyrészt szerintem is van valami abban, amit írsz, másrészt viszont csomó megoldás van, amivel át lehet lendíteni a holtponton a dolgot: hirtelen kell változtatni. ha eddig fehérjét ettél főleg, válts rostra. ha futottál, inkább kondizz. ha hosszútáv futottál, fuss felváltva (30mp rohanás, 30mp lassú séta (és lihegés)). válts gyakorlatokat is: felülés helyett lábemelgetés, betérdelés helyett (egylábas?) gugolás. válts időpontot: ha reggel vagy délelőtt edzel, tedd át délutánra. este hétre. máshova.

ezek mind olyanok, amiktől más dolgok kezdenek mozogni, máskor, máshogy, a más meg mindig valamit okoz. ha jól csinálod, mindegyik izmot csinál, ami nem feltétlen fogyás (akartam is javasolni, hogy inkább körvonalat kéne nézni, mint kilót).

és ami még szerintem fontos, hogy a fenti csodafegyver sem mindig jön be, egy-másfél havonta lehet ilyet csinálni, gyakrabban nem. és ez mind vonatkozik Mr.Bozonra is (aki gyanítom ma se mozdult meg)
süti beállítások módosítása